Nascholingsreis Travel Medicine Training Peru okt/nov 2020

 

Inschrijfformulier geïnteresseerden: klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden van onze buitenlandse nascholingsreizen.

Nascholingsreis Peru 2020

Geplande data: 24 okt –  7 nov 2020 (+/- 2 dagen, exacte data zijn eind 2019 bekend)

In 2018 hebben we onze eerste nascholingsreis in Peru georganiseerd. Dit bleek een succes en is door alle deelnemers zeer positief geëvalueerd. Door onze contacten kunnen wij een interessant nascholingsprogramma bieden. Peru is bovendien een schitterend land met een indrukwekkende natuur, koloniale steden en een rijke Incahistorie. Het belooft ook deze keer een leerzame en interessante reis te worden.

Uw partner kan mee naar Peru. Ook voor degenen die niet aan de nascholing deelnemen is er een interessant programma.

De nascholing is bedoeld voor reizigersgeneeskundig (huis)artsen. Er zal 18-20 uur geaccrediteerde en gecertificeerde nascholing worden aangeboden (LCR en ABC1), verzorgd door eigen docenten en lokale sprekers, bedside teaching en bezoeken aan de lokale gezondheidszorg. Een gevarieerd programma met onderwerpen uit de reizigersadvisering en tropische ziekten.
Een deel van de nascholing is ook geschikt voor verpleegkundigen en doktersassistenten.

Buiten de nascholing verkennen we Peru. We hebben het programma zodanig samengesteld dat we veel van Peru kunnen zien met een optimaal acclimatisatieschema. We beginnen in Lima, overnachten in de mooie wijk Miraflor en bezoeken het oude koloniale gedeelte met de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Vanuit Lima vliegen we naar Cuzco waar we voor de eerste nachten afdalen naar een dorpje in de Heilige Vallei op 2900m om van daar uit te acclimatiseren en naast de nascholing kennis te maken met de Incahistorie, bezoeken Inca ruïnes en de overblijfselen van het rijke koloniale verleden. De dagen erna breiden we dit verder uit tijdens het verblijf in de vroegere Inca-hoofdstad Cuzco (3400m).
Uiteraard is een reis naar Peru niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. Dit kan per trein, maar het is ook mogelijk een 2- of 4-daagse Incatrail bij te boeken.

In de resterende dagen na het  bezoek aan de Machu Picchu bieden wij een keuze aan:

  1. Een 3 daagse tour naar de Colca Canyon over de hoogvlakte van de Andes met kleine dorpjes en kuddes lama’s en alpaca’s naar de Colca Canyon waar de Condors met een spanwijdte van bijna 3 meter in de vroege ochtend vanuit een van de diepste kloven ter wereld op de thermiek naar boven vliegen en eindigend in Arequipa en vandaar uit Lima-Schiphol.
  2. Per binnenlandse vlucht naar de witte stad Arequipa (2400m hoogte), genoemd naar het vulkanisch materiaal waar veel gebouwen van zijn gemaakt met bezoek aan Plaza de Armas, de grote witte kathedraal en de vele andere rijke kathedralen, het oude Santa Catalina-klooster, lokale markten en uiteraard culinair Peru.
  3. We zijn bezig met het verkennen van de mogelijkheid om vanuit Arequipa een of meerdere dagen voor een lokaal ziekenhuis Health Camps te organiseren in gebieden rond Arequipa waar weinig medische zorg aanwezig is. Uiteraard met lokale engels sprekende tolken en waar mogelijk wordt u gekoppeld aan een lokale arts of gezondheidswerker.
Wat wel & wat niet:

Het is een geheel verzorgde reis. We overnachten in goede tot luxe hotels en lodges. De verblijfskosten en de meeste maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, een aantal maaltijden zijn voor eigen rekening, zodat u ook een eigen dag(deel)invulling kan maken indien gewenst. Ook inbegrepen is een rondreis door een deel van Peru met een verantwoord acclimatisatie schema, een aantal binnenlandse vluchten, transfers tussen de diverse locaties met een busje, een cultureel-historisch programma en gidsen. Uiteraard kan het door onvoorziene redenen mogelijk zijn dat we het programma moeten aanpassen. Wij zullen dan een gelijkwaardig alternatief bieden.

De prijzen zijn gebaseerd op overnachting in 2-of 3-persoonskamers. Indien u een eenpersoonskamer wenst, dient u dit expliciet aan te geven. Van deze aanvraag kunnen wij niet garanderen dat er altijd eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit is mede afhankelijk van de totale groepsgrootte en de situatie ter plaatse. Indien nodig, hanteren we hierbij de volgorde van aanmeldingsdatum. Extra kosten door keuze voor een eenpersoonskamer worden aan de deelnemer doorberekend.

Niet in de reissom opgenomen zijn fooien, airport taxes, visumkosten, de kosten voor alle drankjes (buiten de koffie/thee tijdens de nascholing), de maaltijden en entrees van bezoeken buiten hetgeen in het programma staat vermeld. Uiteraard zijn ook de uitgaven van persoonlijke aard voor eigen rekening.

Wij raden iedere deelnemer dringend aan om een goede reisverzekering, die ook repatriëring, reddings-kosten en andere medische kosten dekt, af te sluiten. Let op dat de meeste verzekering alleen uitkeren als het een vakantie betreft. Als u een annuleringsverzekering wenst, dient u die zelf af te sluiten (aanbevolen).

Partnerprogramma:

Terwijl de deelnemers zich buigen over de onderwerpen van de nascholing is er een alternatief programma voor de meereizende partners. Dit is naast de bezienswaardigheden die deelnemers en partners gezamenlijk bezoeken. Uiteraard kan men ook zelf op stap.

 

 

 

 

 

 

Als u nog meer van Peru wil zien, zoals het Titicacameer, of aansluitend andere Zuid-Amerikaanse landen wil bezoeken, willen we graag meedenken hoe dit georganiseerd kan worden.