Nascholingsreis Travel Medicine Training Peru oktober 2020

 

Inschrijfformulier geïnteresseerden: klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden van onze buitenlandse nascholingsreizen.

Nascholingsreis Peru 2020

In 2018 hebben we onze eerste nascholingsreis in Peru georganiseerd. Dit bleek een succes en is door alle deelnemers zeer positief geëvalueerd. Door onze contacten kunnen wij een interessant nascholingsprogramma bieden. Peru is bovendien een schitterend land.
Data: nntb oktober 2020.

Macchu PicchuPeru is een prachtig land en heeft een indrukwekkende natuur, koloniale steden en een rijke Incahistorie. Het belooft ook deze keer een leerzame en interessante reis te worden.

De nascholing is bedoeld voor reizigersgeneeskundig (huis)artsen. Er zal 20 uur geaccrediteerde en gecertificeerde nascholing worden aangeboden (LCR en ABC1), verzorgd door eigen docenten en lokale sprekers, bedside teaching en bezoeken aan de lokale gezondheidszorg. Een gevarieerd programma met onderwerpen uit de reizigersadvisering en tropische ziekten.
Een deel van de nascholing is ook geschikt voor verpleegkundigen en doktersassistenten.

Buiten de nascholing verkennen we Peru. We hebben het programma zodanig samengesteld dat we veel van Peru kunnen zien met een optimaal acclimatisatieschema. We beginnen in Lima, overnachten in de mooie wijk Miraflor en bezoeken het oude koloniale gedeelte met de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Dan vliegen we naar de witte stad Arequipa (2400m hoogte), genoemd naar het vulkanisch materiaal waar veel gebouwen van zijn gemaakt. We verblijven dicht bij het Plaza de Armas, bezichtigen de grote witte kathedraal, het oude Santa Catalina-klooster en laten ons verrassen op de lokale markt en uiteraard culinair Peru. Optioneel is een lange dagtrip over hoge passen (4900m) met kleine dorpjes en kuddes lama’s en alpaca’s naar de Colca Canyon (2300m) waar de Condors met een spanwijdte van bijna 3 meter in de vroege ochtend vanuit een van de diepste kloven ter wereld op de thermiek naar boven vliegen.
Vanuit Arequipa vliegen we naar Cuzco waar we voor de eerste nacht afdalen naar een dorpje in de Heilige Vallei op 2900m. De dagen erna verblijven we in de vroegere Inca-hoofdstad Cuzco (3400m) en maken we kennis met de Incahistorie, bezoeken Inca ruïnes en de overblijfselen van het rijke koloniale verleden.
Uiteraard is een reis naar Peru niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. Dit kan per trein, maar het is ook mogelijk een 2- of 4-daagse Incatrail bij te boeken. Wie wil, kan optioneel een aantal dagen in de jungle met haar rijke natuur en vele vogelsoorten bijboeken of een paar dagen voor een eigen programma invulling kiezen. De terugvlucht blijft dan wel voor u gereserveerd.

Uw partner kan mee naar Peru. Ook voor degenen die niet aan de nascholing deelnemen is er een interessant programma.

Wat wel & wat niet:

Het is een geheel verzorgde reis. We overnachten in goede tot luxe hotels en lodges. De verblijfskosten en de meeste maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, een aantal maaltijden zijn voor eigen rekening, zodat u ook een eigen dag(deel)invulling kan maken indien gewenst. Ook inbegrepen is een rondreis door een deel van Peru met een verantwoord acclimatisatie schema, minimaal drie binnenlandse vluchten, transfers tussen de diverse locaties met een busje, een cultureel-historisch programma en gidsen. Uiteraard kan het door onvoorziene redenen mogelijk zijn dat we het programma moeten aanpassen. Wij zullen dan een gelijkwaardig alternatief bieden.

De kosten van het vliegticket Amsterdam – Lima – Amsterdam worden apart aan u doorbelast.

De prijzen zijn gebaseerd op overnachting in 2-of 3-persoonskamers. Indien u een eenpersoonskamer wenst, dient u dit expliciet aan te geven. Van deze aanvraag kunnen wij niet garanderen dat er altijd eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit is mede afhankelijk van de totale groepsgrootte en de situatie ter plaatse. Indien nodig, hanteren we hierbij de volgorde van aanmeldingsdatum. Extra kosten door keuze voor een eenpersoonskamer worden aan de deelnemer doorberekend.

Niet in de reissom opgenomen zijn fooien, airport taxes, visumkosten, de kosten voor alle drankjes (buiten de koffie/thee tijdens de nascholing), de maaltijden en entrees van bezoeken buiten hetgeen in het programma staat vermeld. Uiteraard zijn ook de uitgaven van persoonlijke aard voor eigen rekening.

Wij raden iedere deelnemer dringend aan om een goede reisverzekering, die ook repatriëring, reddings-kosten en andere medische kosten dekt, af te sluiten. Let op dat de meeste verzekering alleen uitkeren als het een vakantie betreft. Als u een annuleringsverzekering wenst, dient u die zelf af te sluiten.

Niet opgenomen in de basis reissom is de optionele dagtocht naar de Colca Canyon op 1 oktober. Een schitterende ervaring waarbij in alle vroegte met een busje over de indrukwekkende hoogvlaktes van de Andes in 4 uur naar de Colca Canyon wordt gereden en u de condors kunt zien opstijgen met de thermiek van de ochtendwarmte vanuit een van de diepste kloven ter wereld.

Partnerprogramma:

Terwijl de deelnemers zich buigen over de onderwerpen van de nascholing is er een alternatief programma voor de meereizende partners. Dit is naast de bezienswaardigheden die deelnemers en partners gezamenlijk bezoeken. Deze bevat bezoeken aan historische bezienswaardigheden, city guided tour en bezoek aan Inca-ruïnes in de heilige vallei en de zoutwinning van Maras. Uiteraard kan men ook zelf op stap.

Extra dagen in Peru:

Het nascholingsprogramma is geconcentreerd in het basisdeel. Dat is uiteraard nog niet het einde van uw verblijf in Peru. Wij bieden in de dagen daarna de mogelijkheid om via verschillende mogelijke programma’s de Machu Picchu te bezoeken: met de trein of wandelend via de twee- of vierdaagse Incatrail en een aantal dagen naar de jungle te gaan. Bij de vierdaagse Incatrail wordt u begeleid door een lokale gids. De reisleiding van Health Education gaat mee naar de jungle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Als u nog meer van Peru wil zien, zoals het Titicacameer, of aansluitend andere Zuid-Amerikaanse landen wil bezoeken, willen we graag meedenken hoe dit georganiseerd kan worden.