Nascholingsreis Travel Medicine Training Peru

 

Inschrijfformulier geïnteresseerden: klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden van onze buitenlandse nascholingsreizen.

Deze reis zal weer georganiseerd worden in november 2025.

Onze eerdere nascholingsreizen naar Peru bleken een succes en door alle deelnemers zeer positief geëvalueerd. Wij bieden uiteraard een interessant nascholingsprogramma. Peru is bovendien een schitterend land met een indrukwekkende natuur, koloniale steden en een rijke Incahistorie. Het belooft ook deze keer een leerzame en interessante reis te worden.

Uw partner kan mee naar Peru. Ook voor degenen die niet aan de nascholing deelnemen is er een interessant programma.

De nascholing is bedoeld voor reizigersgeneeskundig (huis)artsen. Er zal 20 uur gegarandeerd geaccrediteerde nascholing worden aangeboden (LCR en ABC1), verzorgd door eigen docenten en lokale sprekers en bezoeken aan de lokale gezondheidszorg. Een gevarieerd programma met onderwerpen uit de reizigersadvisering en tropische ziekten.
Een groot deel van de nascholing is ook geaccrediteerd voor verpleegkundigen en doktersassistenten.

Buiten de nascholing verkennen we Peru. We zullen het programma zodanig samenstellen dat we veel van Peru kunnen zien met een optimaal (hoogte) acclimatisatieschema. De volgorde van de bezienswaardigheden is voor 2025 nog niet vastgesteld.

Onderstaand de reis die wij in eerdere jaren hebben georganiseerd.

We beginnen in Lima, overnachten in de mooie wijk Miraflor en bezoeken het oude koloniale gedeelte met de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Op het programma staan verder  een bezoek aan de witte stad Arequipa (2400m hoogte), genoemd naar het vulkanisch materiaal waar veel gebouwen van zijn gemaakt. We verblijven dicht bij het Plaza de Armas, bezichtigen de grote witte kathedraal, het oude Santa Catalina-klooster en laten ons verrassen op de lokale markt en uiteraard culinair Peru. Optioneel is een lange dagtrip naar de Colca Canyon (3600m) waar de Condors met een spanwijdte van bijna 3 meter in de vroege ochtend vanuit een van de diepste kloven ter wereld op de thermiek naar boven vliegen. Dan vliegen we naar de vroegere Inca-hoofdstad Cuzco (3400m) en bezoeken we de Heilige Vallei (2900m) waar we kennis maken met de Incahistorie, bezoeken Inca ruïnes en de overblijfselen van het rijke koloniale verleden. Uiteraard is een reis naar Peru niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. Dit kan per trein, maar het is ook mogelijk een  2- of 4-daagse Incatrail bij te boeken. Wie wil kan optioneel een aantal dagen in de jungle met haar rijke natuur en vele vogelsoorten bijboeken of via Puno naar het Titicacameer (3800m). Ook gaan we proberen of een projectbezoek mogelijk is.

Wat wel & wat niet:

Het is een geheel verzorgde reis. We overnachten in goede tot luxe hotels en lodges. De verblijfskosten en de meeste maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, een aantal maaltijden zijn voor eigen rekening, zodat u ook een eigen dag(deel)invulling kan maken indien gewenst. Ook inbegrepen is een rondreis door een deel van Peru met een verantwoord acclimatisatie schema, binnenlandse vluchten, transfers tussen de diverse locaties met een busje, een cultureel-historisch programma en gidsen. Uiteraard kan het door onvoorziene redenen mogelijk zijn dat we het programma moeten aanpassen. Wij zullen dan een gelijkwaardig alternatief bieden.

De prijzen zijn gebaseerd op overnachting in 2-of 3-persoonskamers. Indien u een eenpersoonskamer wenst, dient u dit expliciet aan te geven. Van deze aanvraag kunnen wij niet garanderen dat er altijd eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit is mede afhankelijk van de totale groepsgrootte en de situatie ter plaatse. Indien nodig, hanteren we hierbij de volgorde van aanmeldingsdatum. Extra kosten door keuze voor een eenpersoonskamer worden aan de deelnemer doorberekend.

Niet in de reissom opgenomen zijn fooien, airport taxes, visumkosten, de kosten voor alle drankjes (buiten de koffie/thee tijdens de nascholing), de maaltijden en entrees van bezoeken buiten hetgeen in het programma staat vermeld. Uiteraard zijn ook de uitgaven van persoonlijke aard voor eigen rekening.

Wij raden iedere deelnemer dringend aan om een goede reisverzekering, die ook repatriëring, reddings-kosten en andere medische kosten dekt, af te sluiten.

Partnerprogramma:

Terwijl de deelnemers zich buigen over de onderwerpen van de nascholing is er een alternatief programma voor de meereizende partners. Dit is naast de bezienswaardigheden die deelnemers en partners gezamenlijk bezoeken. Uiteraard kan men ook zelf op stap.

Onderstaand meer informatie en het programma

Inschrijving op volgorde van ontvangst van het ondertekende inschrijfformulier. Uitgebreidere informatie en het inschrijfformulier worden in de eerste plaats verzonden naar degenen die zich als geïnteresseerd hebben aangemeld.

Als u nog meer van Peru wil zien of aansluitend andere Zuid-Amerikaanse landen wil bezoeken, willen we graag meedenken hoe dit georganiseerd kan worden.

Inschrijfformulier geïnteresseerden: klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden van onze buitenlandse nascholingsreizen. U ontvangt dan per mail de informatie en inschrijfformulieren zodra deze beschikbaar zijn.