Nascholingsreis Travel Medicine Training Peru

 

Inschrijfformulier geïnteresseerden: klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden van onze buitenlandse nascholingsreizen.

Nascholingsreis Peru 2020: 24 okt –  7 nov 2020 is geannuleerd. Afhankelijk van alle ontwikkelingen rondom Covid19 zullen we deze reis in het najaar 2023 opnieuw aanbieden.

Onze eerdere nascholingsreizen naar Peru bleken een succes en door alle deelnemers zeer positief geëvalueerd. Wij bieden uiteraard een interessant nascholingsprogramma. Peru is bovendien een schitterend land met een indrukwekkende natuur, koloniale steden en een rijke Incahistorie. Het belooft ook deze keer een leerzame en interessante reis te worden.

Uw partner kan mee naar Peru. Ook voor degenen die niet aan de nascholing deelnemen is er een interessant programma.

De nascholing is bedoeld voor reizigersgeneeskundig (huis)artsen. Er zal 20 uur gegarandeerd geaccrediteerde nascholing worden aangeboden (LCR en ABC1), verzorgd door eigen docenten en lokale sprekers en bezoeken aan de lokale gezondheidszorg. Een gevarieerd programma met onderwerpen uit de reizigersadvisering en tropische ziekten.
Een deel van de nascholing is ook geschikt voor verpleegkundigen en doktersassistenten.

Buiten de nascholing verkennen we Peru. We hebben het programma zodanig samengesteld dat we veel van Peru kunnen zien met een optimaal acclimatisatieschema. We beginnen in Lima, overnachten in de mooie wijk Miraflor en bezoeken het oude koloniale gedeelte met de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Vanuit Lima vliegen we naar Cuzco waar we voor de eerste nachten afdalen naar een dorpje in de Heilige Vallei op 2800m om van daar uit te acclimatiseren en naast de nascholing kennis te maken met de Incahistorie, bezoeken Inca ruïnes en de overblijfselen van het rijke koloniale verleden. De dagen erna breiden we dit verder uit tijdens het verblijf in de vroegere Inca-hoofdstad Cuzco (3400m). Uiteraard is een reis naar Peru niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. Dit kan per trein, maar het is ook mogelijk een 2- of 4-daagse Incatrail bij te boeken.

 

In de resterende dagen na het  bezoek aan de Machu Picchu bieden wij een keuze aan:

1. U kunt een aantal dagen in de jungle met haar rijke natuur en vele vogelsoorten.
2. U vliegt naar Puno om vandaar uit een bezoek te brengen aan de Uros-eilanden in het Titicacameer en na een overnachting in Puno door te rijden gedurende een 6-8 uur durende bus-trip over de hoogvlakte met tussenstops bij Sillustani en langs kleine dorpjes en kuddes lama’s en alpaca’s naar de Colca Canyon (3600m) waar de Condors met een spanwijdte van bijna 3 meter in de vroege ochtend vanuit een van de diepste kloven ter wereld op de thermiek naar boven vliegen.
3. Wilt u het iets rustiger aan doen, slaat u Puno over en kunt u vanuit Cuzco met een luxe bus gedurende 8-10 uur over de hoogvlakte met diverse stops voor bezienswaardigheden naar de Colca Canyon en heeft u, naast het bezoek aan de condors wat meer tijd voor rust en wandelingen in de omgeving.
4. U vliegt naar de witte stad Arequipa (2400m hoogte), genoemd naar het vulkanisch materiaal waar veel gebouwen van zijn gemaakt. We verblijven dicht bij het Plaza de Armas en bezichtigen de grote witte kathedraal en het oude Santa Catalina-klooster.

Optioneel in Arequipa (zie 4.) is deelname aan een Health Camp. Met behulp van een tolk doet u spreekuur in de buurt van Arequipa in een kleine plattelandsgemeenschap of in de Pueblos jóvenes voor mensen die moeilijk toegang hebben tot medische zorg. Het Health Camp wordt ondersteund door kliniek PAZ-Holandesa.

Wat wel & wat niet:

Het is een geheel verzorgde reis. We overnachten in goede tot luxe hotels en lodges. De verblijfskosten en de meeste maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen, een aantal maaltijden zijn voor eigen rekening, zodat u ook een eigen dag(deel)invulling kan maken indien gewenst. Ook inbegrepen is een rondreis door een deel van Peru met een verantwoord acclimatisatie schema, binnenlandse vluchten, transfers tussen de diverse locaties met een busje, een cultureel-historisch programma en gidsen. Uiteraard kan het door onvoorziene redenen mogelijk zijn dat we het programma moeten aanpassen. Wij zullen dan een gelijkwaardig alternatief bieden.

De prijzen zijn gebaseerd op overnachting in 2-of 3-persoonskamers. Indien u een eenpersoonskamer wenst, dient u dit expliciet aan te geven. Van deze aanvraag kunnen wij niet garanderen dat er altijd eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit is mede afhankelijk van de totale groepsgrootte en de situatie ter plaatse. Indien nodig, hanteren we hierbij de volgorde van aanmeldingsdatum. Extra kosten door keuze voor een eenpersoonskamer worden aan de deelnemer doorberekend.

Niet in de reissom opgenomen zijn fooien, airport taxes, visumkosten, de kosten voor alle drankjes (buiten de koffie/thee tijdens de nascholing), de maaltijden en entrees van bezoeken buiten hetgeen in het programma staat vermeld. Uiteraard zijn ook de uitgaven van persoonlijke aard voor eigen rekening.

Wij raden iedere deelnemer dringend aan om een goede reisverzekering, die ook repatriëring, reddings-kosten en andere medische kosten dekt, af te sluiten.

Partnerprogramma:

Terwijl de deelnemers zich buigen over de onderwerpen van de nascholing is er een alternatief programma voor de meereizende partners. Dit is naast de bezienswaardigheden die deelnemers en partners gezamenlijk bezoeken. Uiteraard kan men ook zelf op stap.

Onderstaand meer informatie en het programma

Inschrijving op volgorde van ontvangst van het ondertekende inschrijfformulier. Uitgebreidere informatie en het inschrijfformulier worden in de eerste plaats verzonden naar degenen die zich als geïnteresseerd hebben aangemeld.

Als u nog meer van Peru wil zien of aansluitend andere Zuid-Amerikaanse landen wil bezoeken, willen we graag meedenken hoe dit georganiseerd kan worden.

Inschrijfformulier geïnteresseerden: klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden van onze buitenlandse nascholingsreizen.