dec 102019
 
Geaccrediteerd en geschikt voor herregistratie bij het LCR en CHBB.

Aandacht voor het reizen van mensen en daarmee (van) infectieziekten, de preventie en outbreak-management, ook in tropische landen, is nog nooit zo actueel geweest.
Steeds vaker verblijven reizigers langere tijd in het buitenland, voor werk of rondreizend. Door de digitalisering zien we ook de combinatie van beiden steeds vaker. De advisering voor deze groepen heeft andere aandachtspunten dan een relatief korte vakantiereis. Daarnaast zal de docent vanuit de ervaringen als arts in een kliniek in Afrika waar veel toeristen komen en recente reiservaring in tijd van opkomende Corona-infecties, aandacht besteden aan outbreakmanagement in Afrika en de lessen die hier uit geleerd kunnen worden bij het adviseren van vakantiereizigers en langverblijvers.

Het grootste deel van de theorie wordt behandeld in de online voorbereiding aan de hand van video’s, artikelen en educatieve toetsen. In het contactuur wordt casuïstiek besproken en wordt er gediscussieerd over dilemma’s en ervaringen.
De online voorbereiding en het contactuur vormen in combinatie een afgeronde leermodule, ze kunnen niet afzonderlijk worden gevolgd.
Door de ontwikkelingen rond Covid19 hebben wij besloten ook de contacturen in 2020 online via Zoom te doen.

Na het succesvol afronden van deze masterclass:

-Heeft u uw kennis vergroot en ervaringen uitgewisseld over het adviseren van mensen die langdurig in het buitenland verblijven;
-Heeft u uw kennis vergroot en ervaringen uitgewisseld over over problematiek van langverblijvers en waar reizigers bij aandoeningen terecht kunnen komen, ook in deze corona-tijd;
-Kunt u deze kennis toepassen in het reizigersadvies en de organisatie er omheen;
-Heeft u geoefend met relevante casuïstiek.

Voor wie:

Deze masterclass is bestemd voor ervaren reizigersadviseurs: (huis)artsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en doktersassistenten

Docent

Lotte van Dijk, huisarts en tropenarts

Data bijeenkomst online (deelnemers dienen de digitale voorbereiding voorafgaande aan de bijeenkomst te hebben afgerond)

1 september 2021 van 20.00-21.00 uur

Accreditatie

Accreditatie voor 2 uur toegekend door ABC1 (inclusief ABFE), LCR (artsen en verpleegkundigen) en V&V

Prijs:

€ 95,- (BTW vrij)

Inschrijfformulier