jan 162014
 
Algemeen over buitenlandse nascholingsreizen:

Wij organiseren regelmatig buitenlandse nascholingsreizen met 10-20 geaccrediteerde (ABC1 en LCR) uren.
Op het programma staan momenteel: Oeganda, Marrakech, Peru, Nepal, Gambia
Blijft u graag op de hoogte van toekomstige reizen, kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde via onderstaand formulier. U ontvangt dan de informatie toegestuurd, zodra bekend.

Inschrijfformulier geïnteresseerden:

klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u graag mee wilt met een volgende reis en u graag meer informatie ontvangt. Wij kunnen ook een reis apart voor u organiseren bij minimaal 20 deelnemers. Ook met een andere inhoud van de nascholing.

Oeganda

Oeganda is een prachtig land, maar nog relatief onbekend en heeft heel veel te bieden. Elke keer weer is het een leerzame en interessante reis. Deze reis is geweest van 19 januari – 3 februari 2024 en zal over een paar jaar weer worden georganiseerd.

Nascholingsprogramma

De nascholing is bestemd voor reizigersgeneeskundig (huis)artsen. Een groot deel van de nascholing is ook geschikt voor verpleegkundigen en dokters-assistenten. Er zal 22 uur geaccrediteerde en gecertificeerde nascholing worden aangeboden (LCR(artsen) voor 22 uur toegekend; ABC1 in aanvraag en voor de andere beroepsgroepen in overleg indien deelname), verzorgd door eigen docenten en lokale sprekers, met uiteraard bezoeken aan de lokale gezondheidszorg en verschillende projecten. Een gevarieerd programma met onderwerpen uit de reizigersadvisering en uiteraard over tropische ziekten.

Overig programma

Buiten de nascholing verkennen we Oeganda. We bezoeken prachtige botanische tuinen en gaan naar het theater met een optreden van een beroemde Afrikaanse dansgroep. Naast verschillende gezondheidszorg centra en projecten in de hoofdstad Kampala, bezoeken we de sloppenwijken, waar we met gidsen van het Youth Center doorheen wandelen, een unieke ervaring met een lunch midden op de levendige markt.
Ook gaan we op pad om een deel van ruraal Oeganda te zien, een land met veel verschillende bevolkingsgroepen met ieder hun eigen geschiedenis en cultuur en de schitterende, zeer afwisselende natuur met vele wildparken. Een land bij uitstek voor natuur- en vogelliefhebbers.
In Oeganda huist bovendien een van de grootste populaties van de berggorilla. Een bezoek hieraan is mogelijk in de extra dagen.
Oeganda ligt op de evenaar (deze passeren we uiteraard!) en kent in de meeste delen van het land een tropisch klimaat. De temperatuur is door de gemiddelde hoogte van 1200 meter zeer draaglijk.

Uw partner kan mee naar Oeganda. Ook voor degenen die niet aan de nascholing deelnemen is er een interessant programma, zoals een dagtrip met boottochtje naar de oorsprong van de Nijl in het plaatsje Jinja met onderweg de Ssezibwa waterval, waar een gids vertelt over de legenden en traditionele gebruiken op deze plaats.
Oeganda heeft met haar ‘upcoming toerisme’ nog veel van het oorspronkelijke land te bieden: It’s Africa!

Na de dagen met nascholingsprogramma kunt u besluiten terug te gaan naar Nederland of mee te gaan met de aangeboden extra dagen, waarbij verder wordt gereisd naar het westen en zuiden van Oeganda. Hier wordt het tropische oerwoud afgewisseld met open savanne en drassige gronden en meren. We bezoeken verschillende nationale wildparken. We doen een aantal safari’s afwisselend wandelend, met een boot of de jeep. Bovendien heeft u de mogelijkheid om op chimpansee en/of gorillasafari te gaan.
Vanuit de bergen bij de gorilla’s in het zuiden van Oeganda rijden we naar Kigali. We bezoeken het genocidemuseum, (iets wat daar alweer tot het verre verleden behoort) en krijgen een indruk van een land die de mogelijkheden van wederopbouw op zijn eigen wijze heeft aangepakt. Wie wil, kan overnachten in het hotel uit de film ‘Hotel Rwanda’. Na een rustige dag vliegen we vanuit Kigali terug naar Nederland.
Uiteraard kunt u ook in de extra dagen een eigen programma-invulling maken. 

Wat wel & wat niet:

Het is een geheel verzorgde reis. We overnachten in -voor Oegandese standaard, nog niet gewend aan veel toerisme- goede hotels of lodges. De verblijfskosten en alle maaltijden (met uitzondering van het diner op dag van de terugvlucht) zijn bij de prijs inbegrepen. Ook inbegrepen is een rondreis door een deel van Oeganda, waarbij de transfers tussen de diverse locaties met een jeep (per max 8 personen) plaatsvindt, een cultureel programma en bezoek wildparken. Uiteraard kan het door onvoorziene redenen mogelijk zijn dat we het programma moeten aanpassen. Wij zullen dan een gelijkwaardig alternatief bieden.

De prijzen zijn gebaseerd op overnachting in 2 -persoonskamers. Indien u een eenpersoonskamer wenst, dient u dit expliciet aan te geven. Van deze aanvraag kunnen wij niet garanderen dat er altijd eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit is mede afhankelijk van de totale groepsgrootte en de situatie ter plaatse. Indien nodig, hanteren we hierbij de volgorde van aanmeldingsdatum of proberen wij voor u een kamer te regelen in een nabijgelegen hotel of lodge. Extra kosten door keuze voor een eenpersoonskamer worden aan de deelnemer doorberekend.

Niet in de reissom opgenomen zijn fooien (hiervoor zal een gezamenlijke pot worden gemaakt), airport taxes, visumkosten, de kosten voor alle drankjes (buiten de koffie/thee tijdens de nascholing) en alleen de maaltijd in Entebbe of Kigali op de dag van de terugvlucht en evt individuele bezoeken buiten hetgeen in het programma staat vermeld. Uiteraard zijn ook de uitgaven van persoonlijke aard voor eigen rekening.

Wij zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Hiervoor is een bijdrage bij de prijs inbegrepen.
Wij raden iedere deelnemer dringend aan om een goede reisverzekering, die ook repatriëring, reddings-kosten en andere medische kosten dekt, af te sluiten. Als u een annuleringsverzekering wenst, dient u die zelf af te sluiten. Let er wel op dat de meeste verzekeringen alleen uitkeren als het een vakantie betreft.

Partnerprogramma:

De meeste bezienswaardigheden bezoeken de deelnemers en partners gezamenlijk. Op een aantal momenten wordt tijdens de nascholingsuren een alternatief programma aangeboden of kan men eventueel ook zelf op stap of gewoon lekker in het hotel/lodge ontspannen.

Extra dagen in Oeganda:

Het nascholingsprogramma is geconcentreerd in de eerste 8 dagen. Dat hoeft nog niet het einde van uw verblijf in Oeganda te betekenen. Wij bieden in de week daarna de mogelijkheid van extra safari’s (wandelend, met een bootje en met de jeep) in het zuiden en westen van Oeganda aan. Deze zijn geheel voor eigen risico. De tocht door typisch Afrikaanse dorpjes en zeer afwisselende landschappen, leidt uiteindelijk naar de tropische oerwoudbossen in het zuiden van Oeganda. We doen een aantal safari’s -vroeg in de ochtend is de kans op leeuwen het grootst, ‘s avonds op luipaarden en vanaf de boot zie je olifanten, buffels, nijlpaarden en vele antilopen-, we hebben een overnachting midden in het Queen Elizabeth wildpark en kunnen een chimpanseesafari doen. We eindigen in Rwanda, waar we een indruk krijgen van de historische gebeurtenissen en het hedendaagse leven.

Optioneel is de gorillasafari. Een ‘once in a lifetime’ ervaring! Je zit ruim een uur tussen de foeragerende mensapen. De route er naartoe is wandelend door het tropisch oerwoud, zwaar (enige conditie vereist), modderig en kan lang zijn, afhankelijk waar de gorilla’s zich bevinden. De anderen kunnen een nature walk in het national park boeken of een dag relaxen in en nabij de lodge.

Meer informatie en inschrijfformulier Oeganda (de prijzen vindt u onderaan op het inschrijfformulier):