mrt 272018
 

Wij organiseren regelmatig buitenlandse nascholingsreizen.
Op het programma staan momenteel:

Nascholingsreis Peru: 29 sept-13 okt 2018: nascholing en cultureel programma/rondreis, optioneel junglebezoek, gaat door, zie Travel Medicine Training in Peru;
Nascholingsreis Nepal: 22 mrt-7 apr 2019 (data +/- 1 week, exacte data volgen): nascholing (trop)infectieziekten (ervaring met reizigersadvisering is niet nodig, accreditatie ABC1 en LCR) en cultureel programma, aansluitend optioneel korte trekking (tijd van de bloeiende rhododendrons);
Nascholingsreis Oeganda: 17 jan-2 febr 2020 (data +/- 1 week, exacte data volgen): nascholing en cultureel programma/rondreis, optioneel safari en gorillabezoek, zie Travel Medicine Training in Oeganda.

Blijft u graag op de hoogte van toekomstige reizen, kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde via onderstaand formulier. U ontvangt dan de informatie toegestuurd, zodra bekend.

Inschrijfformulier geïnteresseerden:

klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u graag mee wilt met een volgende reis en u graag meer informatie ontvangt.

Nascholingsreis Nepal:

Inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst. Indien gewenst kunt u de 2e week een eigen programma maken.

De buitenlandse nascholing is bedoeld voor (huis)artsen. Er is een programma voor reizigersadviseurs en ook voor artsen die geen reizigersadvies ervaring hebben. Een groot deel van het nascholingsprogramma is ook voor verpleegkundigen en doktersassistenten geschikt. Het nascholingsprogramma bevat ook bezoek aan en uitwisseling met de lokale gezondheidszorg.
Uw partner kan mee. Ook voor degenen die niet aan de nascholing deelnemen is er een interessant programma.

Anno nu reizen we met het grootste gemak de wereld rond maar Nepal heeft dan toch weer een eigen charme. Na de aardbeving in 2015 heeft Nepal zich weer redelijk hersteld en komt het toerisme weer op gang. Na de eerste week kunt u besluiten terug te gaan naar Nederland of mee te gaan met een trekking. Ook is het mogelijk dat u dan een eigen programma-invulling maakt. De terugvlucht blijft dan wel voor u gereserveerd.

Geaccrediteerd nascholingsprogramma voor reizigersadviseurs met sprekers bekend van internationale congressen (ISTM), lokale sprekers en ervaren docenten vanuit Nederland.
Nascholingsprogramma:
Diverse masterclasses Infectieziekten en ziek terug van de reis door Perry van Genderen, internist-infectioloog en Ad van Esch, medisch directeur en docent Health Education en docent huisartsenopleiding Radboudumc;
Gezamenlijk programma en uitwisseling met Nepalese Society of Travel Medicine (NISTM)
Bezoek aan CIWEC Clinic en presentatie Dr Prativa Pandey (lid ISTM)
Bezoek aan Nepal International Clinic en presentatie Dr Buddha Basnyat (lid ISTM)
Bezoek Kathmandu Medical Teaching Hospital en presentatie Dr Sunil Kumar Sharma
CATs (Critically Appraised Topics) met korte kritische referaten door deelnemers over onderzoek betreffende infectieziekten;
Bezoek Stichting Vajra Nepal:
– Bezoek Vajra Academy
– Bezoek gezondheidscentrum project Kodari, Sindupalchowk district
– Bezoek water en latrine project Sindupalchowk district
– Bezoek vrouwengroepen Sindupalchowk district (onder voorbehoud)

Accreditatie

Certificering door het LCR (nascholing herregistratie artsen) en accreditatie ABC1 voor 20 uur. In overleg kan er ook voor de andere beroepsgroepen accreditatie worden aangevraagd.

Prijs

De prijzen en het programma worden ongeveer in april 2018 bekend. Na de aardbeving zijn de prijzen van de (nog bruikbare) hotels flink gestegen.

Wat wel & wat niet

nepal afb1Het is een geheel verzorgde reis. De verblijfskosten, en bijna alle maaltijden (zie programma), inclusief de transfers tussen de diverse locaties, een cultureel programma en een uitstap richting Tibetaanse grens zijn bij de prijs inbegrepen. De prijzen zijn gebaseerd op overnachting in 2-persoonskamers. Indien u een eenpersoonskamer wenst, dient u dit expliciet aan te geven. Van deze aanvraag kunnen wij niet garanderen dat er altijd eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit is mede afhankelijk van de totale groepsgrootte. Indien nodig, hanteren we hierbij de volgorde van aanmeldingsdatum. Extra kosten als gevolg van eenpersoonskamers worden aan de deelnemer doorberekend. Mogelijkheden voor eenpersoonskamers tijdens de trekking zijn beperkt (zie onderstaand).
Niet in de reissom opgenomen zijn fooien, airport taxes, visumkosten, overige maaltijden en drankjes. Uiteraard zijn ook de uitgaven van persoonlijke aard voor eigen rekening. Er zal een fooienpot worden gemaakt voor de algemene fooien die de hele groep betreffen.
Wij raden iedere deelnemer dringend aan om een goede reisverzekering, die ook repatriëring, reddingskosten en andere medische kosten dekt, af te sluiten. Let ook op het dekkingsgebied van uw ziektekostenverzekering. Als u een annuleringsverzekering wenst, dient u die zelf af te sluiten. Let er wel op dat de meeste (doorlopende) reisverzekeringen alleen uitkeren als het een vakantie betreft, voor een studiereis dient een aparte verzekering te worden afgesloten.
Aan het einde van de eerste week bestaat de mogelijkheid om, indien het weer het toelaat, een Mount Everest Flight te boeken. Deze vlucht is bij zonsopgang in een klein vliegtuig met mooi zicht op het Himalayagebergte. (Wellicht ten overvloede: deelnemers die met de trekking meegaan, maken sowieso een vlucht naar Pokhara met bij goed weer uitzicht op een ander deel van de Himalaya). De Mount Everest Flight beschouwen wij niet als een onderdeel van de reis en de kosten daarvan komen voor eigen rekening.

Partnerprogramma

Terwijl de deelnemers zich buigen over de onderwerpen van de nascholing is er een alternatief programma voor de meereizende partners. Dit varieert van een bezoek aan Swayambunath met de oudste boeddhistische tempelcomplexen in de Kathmanduvallei, deelname aan een Yoga klas (of andere workshop die op dat moment wordt gegeven) en de botanische tuinen van Godavari. Ook gaan de partners mee met de bezoeken aan verschillende projecten. Uiteraard kan men ook zelf op stap. Dit is naast de bezienswaardigheden die deelnemers en partners gezamenlijk bezoeken.

 

Tweede week in Nepal

Het nascholingsprogramma is geconcentreerd in de eerste week. Dat hoeft nog niet het einde van uw verblijf in Nepal te betekenen. U kunt uw reis zelf verder uitbreiden of  samen met ons een korte trekking te maken. Deze is geheel voor eigen risico. Maart-april is de periode van de bloeiende rhododendrons in Nepal. De tocht door kleurrijke dorpjes, langs rijstterassen, met prachtige uitzichten op de Machhapuchhare, door rhododendronbossen waar Langoer-apen leven, leidt uiteindelijk naar een van de mooiste uitzichten van Nepal: Poon Hill. Deze tocht wordt begeleidt door een Nepalese gids, sherpa’s en porters die van iedere deelnemer 12 kg bagage dragen. Er wordt overnacht in lodges, eenvoudige maar sfeervolle accommodaties, echter met weinig privacy (dunne wandjes). Hier is men thuis bij de Nepalese bevolking. Het sanitair is zeer eenvoudig en moet worden gedeeld met andere gasten. De meeste lodges hebben tweepersoonskamers, maar een overnachting op een meerpersoonskamer is niet uit te sluiten omdat lodges niet vooraf te reserveren zijn. De bedden zijn eenvoudig en men moet een eigen slaapzak meenemen; de nachten kunnen koud zijn. Men moet voor de tocht dus een avontuurlijke, flexibele instelling hebben. Verblijf in een eenpersoonskamer is zeker in deze lodges niet gegarandeerd, ook al heeft u zich hiervoor opgegeven. Men eet ook in de lodges, waar men ondanks de eenvoudige middelen waarmee gekookt wordt, soms tot verrassende prestaties komt. Het ontbijt is inbegrepen. Lunch en diner zijn eenvoudig en op eigen kosten; hiervoor zal men in de lodges niet meer dan € 15 per dag kwijt zijn. Gekookt en dus veilig drinkwater is in de lodges verkrijgbaar. Een metalen waterfles is eventueel nog in Pokhara te kopen. De hygiëne in de lodges is vrij goed. Let u zelf op wát u eet en drinkt om darmproblemen te voorkomen. Enige conditie is voor de trektocht wel vereist. Hoewel de Poon-hill trekking in Nepal de ‘baby-trek’ wordt genoemd, zijn wel een aantal pittige stijgingen en dalingen, een deel daarvan in de vorm van een natuurlijke trap. Het terrein is heuvelachtig tot bergachtig, de paden zijn steenachtig en oneffen, maar goed begaanbaar. De bagage (12 kg p.p.) wordt vervoerd. Hoewel het in maart overdag aangenaam weer kan zijn, moet men toch ook op koude zijn voorbereid. ’s Avonds en op hoogte of door mist kan de temperatuur flink zakken.

Dagprogramma trektocht:
Dag 1: Pokhara-Nayapul/Birethanti per bus (2,5 – 3u); trek tot Tirkhedhungga (ca. 500 m klimmen, ong. 3 uur lopen).
Dag 2: Trek naar Ghorepani (ca. 1200m klimmen, ongeveer 5 uur lopen).
Dag 3: Vroeg en facultatief naar Poon Hill (ca. 400m klimmen en dalen, ongeveer 1 uur lopen); trek naar Tadapani (ca. 500m klimmen en 700m dalen, ongeveer 5 uur lopen).
Dag 4: Trek naar Gandrung (ca. 700m dalen, ongeveer 3 uur lopen).
Dag 5: Trek naar Nayapul/Birethanti (ca. 1000m dalen, ongeveer 4 uur lopen); bus naar luchthaven Pokhara (2,5 – 3 uur).
Hoogtes zijn bij benadering en afhankelijk van de exacte plaats waar overnacht wordt. Genoemde looptijden zijn exclusief pauzes.
Trektocht inclusief: transfer naar Pokhara (vliegtuig), ontbijt in de lodges, Nepalese gids en Sherpa’s inclusief hun maaltijden en verzekering, Een porter per twee deelnemers, die per deelnemer 12 kg bagage draagt, porter-verzekering, Annapurna permit fee and TIMS card fee, Privé bus van Pokhara naar begin trektocht en van het eindpunt weer terug naar Pokhara, Vervoer van gidsen en Sherpa’s.
Trektocht exclusief: overige maaltijden (ongeveer € 20-25 per dag), drankjes, slaapzak, reddingsvlucht, fooien voor gidsen en dragers.

Inschrijfformulier

volgt zodra de inschrijving is opengesteld (ongeveer een jaar voor de vertrekdatum)
nepal afb2