mrt 272013
 

Wij organiseren regelmatig buitenlandse nascholingsreizen.
Op het programma staan momenteel: Marrakech, Oeganda, Peru, Nepal

Blijft u graag op de hoogte van toekomstige reizen, kunt u zich aanmelden als geïnteresseerde via onderstaand formulier. U ontvangt dan de informatie toegestuurd, zodra bekend (en voordat het op de website wordt geplaatst).

Inschrijfformulier geïnteresseerden:

klik hier voor het formulier waarop u kunt aangeven dat u graag mee wilt met een volgende reis en u graag meer informatie ontvangt.
De inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst. Er zijn, afhankelijk van welke bestemming, maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Ook kunnen wij een reis speciaal voor u organiseren bij minimaal 20 deelnemers.

Nascholingsreis Nepal:

We organiseren we deze reis weer in het najaar 2026.

Anno nu reizen we met het grootste gemak de wereld rond maar Nepal heeft dan toch weer een eigen charme.
De nascholing vindt plaats in de eerste week. Daarna kunt u besluiten terug te gaan naar Nederland of mee te gaan met een korte trekking. Ook is het mogelijk dat u dan een eigen programma-invulling maakt. De terugvlucht blijft dan wel voor u gereserveerd. U kunt evt. ook zelf een ticket aanschaffen.

De buitenlandse nascholing is bedoeld voor alle (huis)artsen. Er is een programma voor reizigersadviseurs en ook voor artsen die geen reizigersadvies ervaring hebben, waar nodig parallelprograma. Een deel van het nascholingsprogramma is ook voor verpleegkundigen en doktersassistenten geschikt. Het nascholingsprogramma bevat ook bezoek aan en uitwisseling met de lokale gezondheidszorg.
Uw partner kan mee. Ook voor degenen die niet aan de nascholing deelnemen is er een interessant programma.

Geaccrediteerd nascholingsprogramma met sprekers bekend van internationale congressen (ISTM), lokale sprekers en ervaren docenten vanuit Nederland.

Nascholingsprogramma:

Diverse masterclasses ‘Infectieziekten’ en ‘ziek terug uit het buitenland’ en Travel Medicine Training waar nodig als parallelprogramma.
Minisymposium en uitwisseling samen met de leden van de Nepal Travel Medicine Society (NTMS),
presentaties lokale artsen/internisten, Bezoek kliniek voor reizigers, lokale gezondheidszorg op verschillende niveau’s (nationaal, regionaal en platteland), Bezoek projecten Stichting Vajra Nepal.

Accreditatie

Gegarandeerd voor 20 uur geaccrediteerd door ABC1 (herregistratie huisartsen) en gecertificeerd door het LCR (herregistratie reizigersgeneeskundigen) voor 20 uur. In overleg kan er ook voor de andere beroepsgroepen accreditatie worden aangevraagd.

Prijs

De prijzen en het programma worden rondgestuurd zodra bekend.

Wat wel & wat niet

nepal afb1Het is een geheel verzorgde reis. De verblijfskosten, alle maaltijden in de eerste week (zie programma), inclusief de transfers tussen de diverse locaties, een cultureel programma met bezoeken aan onder andere Thamel (toeristisch centrum), Pashupatinath (tempelcomplex, lijkverbranding), Boudhanath (stupa), en de oude koningssteden Bhaktapur en Patan en een uitstap richting Tibetaanse grens zijn bij de prijs inbegrepen. Ook gaan we op bezoek bij projecten van Stichting Vajra Nepal (gezondheidscentrum, vrouwengroep, school).

De prijzen zijn gebaseerd op overnachting in 2-persoonskamers. Indien u een eenpersoonskamer wenst, dient u dit expliciet aan te geven. Van deze aanvraag kunnen wij niet garanderen dat er altijd eenpersoonskamers beschikbaar zijn. Dit is mede afhankelijk van de totale groepsgrootte. Indien nodig, hanteren we hierbij de volgorde van aanmeldingsdatum. Extra kosten als gevolg van eenpersoonskamers worden aan de deelnemer doorberekend.
Niet in de reissom opgenomen zijn fooien, airport taxes, visumkosten, overige maaltijden en drankjes. Uiteraard zijn ook de uitgaven van persoonlijke aard voor eigen rekening. Er zal een fooienpot worden gemaakt voor de algemene fooien die de hele groep betreffen. Een gift voor de projecten is bij de prijs inbegrepen.
Wij raden iedere deelnemer dringend aan om een goede reisverzekering, die ook repatriëring, reddingskosten en andere medische kosten dekt, af te sluiten. Let ook op het dekkingsgebied van uw ziektekostenverzekering. Als u een annuleringsverzekering wenst, dient u die zelf af te sluiten. Let er wel op dat de meeste (doorlopende) reisverzekeringen alleen uitkeren als het een vakantie betreft, voor een studiereis dient een aparte verzekering te worden afgesloten.
Aan het einde van de eerste week bestaat de mogelijkheid om, indien het weer het toelaat, een Mount Everest Flight te boeken. Deze vlucht is bij zonsopgang in een klein vliegtuig met mooi zicht op het Himalayagebergte. (Wellicht ten overvloede: deelnemers die met de trekking meegaan, maken sowieso een vlucht naar Pokhara met bij goed weer uitzicht op een ander deel van de Himalaya). De Mount Everest Flight beschouwen wij niet als een onderdeel van de reis en de kosten daarvan komen voor eigen rekening.

Partnerprogramma

Terwijl de deelnemers zich buigen over de onderwerpen van de nascholing is er een alternatief programma voor de meereizende partners. Ook kunnen de partners mee met de bezoeken aan verschillende projecten. Uiteraard kan men ook zelf op stap of relaxen. Dit is naast de bezienswaardigheden die deelnemers en partners gezamenlijk bezoeken.

Tweede week in Nepal

Het nascholingsprogramma is geconcentreerd in de eerste week. Dat hoeft nog niet het einde van uw verblijf in Nepal te betekenen. Het voorstel voor de invulling tweede week in 2025 moet nog worden vastgesteld. U kunt uiteraard ook uw reis zelf naar eigen inzicht verder uitbreiden of al dan niet samen met andere geïnteresseerde deelnemers een korte trekking maken.

Informatiedocumenten en inschrijfformulier

Volgen zodra bekend. Degenen die op de lijst van geïnteresseerden staan, ontvangen deze automatisch en als eerste.

Plaatsing op volgorde van ontvangst van het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier. Er kunnen ongeveer 30 personen mee (incl partners). De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers aan het nascholingsprogramma.
nepal afb2