okt 282021
 

Geaccrediteerd en geschikt voor herregistratie bij het LCR en CHBB. Geschikt voor iedereen die meer wil weten en nadenken over opkomende infectieziekten in Europa.

Leren over opkomende (tropische) infectieziekten tijdens een wandeling aan de hand van interviews met deskundigen, discussie en reflectie met aansluitende toets samen met een metgezel. Wij matchen u aan (een) andere deelnemer(s). U mag zelf het profiel aangeven.

Na het succesvol afronden van deze scholing:

– Bent u zich bewust van de toename van nieuwe infectieziekten in Europa en welke vectoren daarbij een rol (kunnen) spelen;
– Kent u de risico’s, epidemiologie, kliniek, diagnostiek, prognose en preventieve maatregelen van tekenencefalitis en Westnijlkoorts;
– Heeft u nagedacht en gediscussieerd over de risico’s, welke factoren daarop van invloed zijn en uw rol daarin, over de pro’s en contra’s van de indicatie TBE-vaccinatie voor landen zonder LCR indicatie en de rol van de eerste lijn in Nederland m.b.t. het anticiperen op uitbraken van Westnijlkoorts.

Voor wie

Deze scholing is bestemd voor: (Huis)artsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en doktersassistenten. Ervaring met reizigersadvisering is niet nodig. Voor de accreditatie wordt u door ons gematched aan een daarvoor geschikte kandidaat.

Data en locaties

U kunt op het formulier aangegeven in welke regio u een scholingspartner wilt ontmoeten. Daarna wordt via een datumprikker de datum/tijd onderling vastgesteld.

Werkwijze

Bij deze nascholing gaat u twee interviews beluisteren tijdens een wandeling en discussieert u samen over een aantal stellingen. Na afloop van de wandeling schrijven de deelnemers individueel een kort verslag van hun leerpunten.
Kennis over TBE, Westnijlkoorts en hun vectoren, die tijdens de interviews besproken is, wordt na afloop getoetst met een meerkeuzetoets.

Benodigdheden:

De interviews speelt u af op uw eigen smartphone. Advies is hierbij oortjes of een koptelefoon te gebruiken. Discussiematerialen, factsheet en toetsvragen worden toegestuurd. De route die u gaat lopen laten we aan u over. Advies is een bekende route te kiezen, zodat u niet naar de weg hoeft te zoeken en uw aandacht kunt richten op de interviews en discussie.

Accreditatie

Toegekend door LCR (artsen en verpleegkundigen) voor 2 uur. Voor de accreditatie wordt u door ons gematched aan een daarvoor geschikte kandidaat.

Prijs:

€ 60,- (BTW vrij) per deelnemer

Inschrijfformulier