mrt 302018
 

Dit educatieve bordspel speel je in kleine groepjes. Elk groepje krijgt een personage door een kaart te trekken. Met dit personage ga je op reis. Het begint met de reisvoorbereiding. Je krijgt een reisbudget en een aantal “Health Coins” die je gezondheid weergeven. Het lot bepaalt waar je naar toe gaat en wat voor soort reis het wordt. Dan ga je keuzes maken: welke vaccinaties neem je, koop je een klamboe of bewaar je het (speel)geld voor een leuke excursie? Tijdens de reis kom je op het speelbord in verschillende situaties terecht. Welke invloed die hebben op je gezondheid is afhankelijk van je personage (bijvoorbeeld of je kind bent, of zwanger, of een afweerstoornis hebt) en je voorbereiding (bijvoorbeeld of je malariapillen slikt, gevaccineerd bent, of een reisverzekering hebt). Je kunt Health Coins verliezen en winnen. De Reisleider zorgt dat het spel genoeg leerpunten oplevert. Er is aandacht voor de kans op ziekte, preventieve maatregelen en de invloed van bestemming, type reis en soort reiziger. Op de situaties die zich tijdens de reis voordoen wordt inhoudelijk ingegaan (bijvoorbeeld: “Je krijgt koorts tijdens verblijf, wat ga je doen?”).
Wie komt gezond thuis, binnen het budget en met het hoogste aantal Health Coins?

Voor wie

Deze masterclass is bestemd voor ervaren reizigersadviseurs: (huis)artsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en doktersassistenten

Docent

Ad van Esch, reizigersgeneeskundige

Data en locaties:

Oud Gastel: 13 september 2018
Zwolle: 17 oktober 2018
Eindhoven: 21 november 2018
Zoetermeer: 6 december 2018
Hengelo: 20 december 2018

Tijd:

16.15-18.15 uur

Accreditatie

Toegekend voor 2 uur door LCR (artsen en verpleegkundigen) en ABC1, in aanvraag bij V&V en CADD (Kabiz)

Prijs:

€ 85,- (BTW vrij)

Uitbreidingsmogelijkheden:

Op verschillende locaties is deze Masterclass uit te breiden met voorafgaand de masterclass ‘Bacterien in het buitenland’ met online voorbereiding en contacturen van 14.00-16.00 uur.

Inschrijfformulier: