nov 152022
 

Voor iedereen die immuunsuppresiva voorschrijft of daarbij is betrokken. Welke vaccinaties mag je niet meer geven bij gebruik van immuunsuppressiva en welke zijn wel veilig toe te dienen? Hoe lang moet je wachten met starten van de immuunsuppressieve therapie na het geven van vaccinaties? Welke patiënten lopen een verhoogd risico op een mazelen, HPV of gordelroos infectie en wat zijn de bijbehorende acties? Hoe zit het met antibiotica resistentie en reizen?

Ben je benieuwd naar de antwoorden? Na het doorlopen van deze e-learning weet je hoe het zit en kun je de patiënt goed informeren voor de start van immunosuppressiva. Ook ben je op de hoogte van de gevolgen van de ziekte en immunosuppressieve medicatie voor eventuele toekomstige reisplannen van de patiënt.

Na het volgen van deze e-learning kennen de deelnemers:
de belangrijke aandachtspunten en bijbehorende acties m.b.t. infectieziekten voor de start van immuunsuppressieve medicatie;
de belangrijke aandachtspunten bij (toekomstige) reizen bij het gebruik van immuunsuppressiva;
de aandachtspunten bij het voorschrijven van antibiotica na/bij reizen.

Voor wie:

Alle artsen, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die te maken hebben met patiënten die gaan starten met of al gebruik maken van afweer onderdrukkende medicatie, zoals in de huisartsenpraktijk, bij mdl, dermatologie, reumatologie, nefrologie, hematologie etc

Accreditatie:

Opnieuw aangevraagd bij ABAN (GAIA: ABC1,2,3), LCR (artsen en verpleegk), VSR (scholing verpleegkundig specialisten) en V&V. Overige deelnemers ontvangen een certificaat. Deze kunt u uploaden in de vrije keuzeruimte bij de meeste beroepsgroepen. 

Prijs:

EUR 95 BTW vrij

De opleidingen en nascholing van Health Education wordt niet gesponsord door de farmaceutische industrie.

Wanneer:

Beschikbaar. Reken voor deze e-learning ongeveer 3 uur. U kunt zelf aangegeven per wanneer u wilt beginnen. U kunt meerdere keren inloggen en dan met de cursus verder gaan en/of de toetsvragen opnieuw maken. U heeft 4 weken de tijd om de cursus af te ronden.

Inschrijfformulier