okt 242016
 
Geaccrediteerd en geschikt voor herregistratie bij het LCR en CHBB.

Het reizigersspreekuur kent vele uitdagingen. Hoe overtuig je een reiziger die geen malariapillen wil slikken? Hoe vaccineer je iemand met prikangst? Wat doe je met een reiziger die alleen maar een vaccinatie wil en niet bereid is voor het advies te betalen, omdat hij het zelf al heeft uitgezocht op internet? Hoe hard probeer je een zwangere reiziger naar malariagebied te overtuigen dat ze toch beter een andere bestemming kan kiezen? Hoe zorg je dat je spreekuur niet uitloopt? Do’s en don’ts bij het kloppend houden van de vaccinvoorraad. Hoe bewaak je de kwaliteit van je advisering en hoe kun je deze verbeteren? Aan de hand van uitdagende casuïstiek worden dit soort problemen behandeld. Deelnemers krijgen de gelegenheid vooraf hun eigen uitdaging in te brengen. Verder wordt dieper ingegaan op actuele ontwikkelingen in de reizigersadvisering. Natuurlijk zorgen we weer voor uitdagende werkvormen.

U kunt op dit formulier invullen welke uitdaging(en) u tegenkomt in de reizigersadvisering. Een selectie van de inzendingen wordt tijdens de masterclass behandeld.

Na het succesvol afronden van deze masterclass:

-Kent u de laatste ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties en malariaprofylaxe;
-Kent u de laatste stand van zaken betreffende risico’s die reizigers naar verschillende gebieden lopen;
-Heeft u uw kennis vergroot en ervaringen uitgewisseld over verschillende uitdagingen die u tijdens en rond het reizigersspreekuur tegenkomt;
-Kunt u deze kennis toepassen in het reizigersadvies en de organisatie er omheen;
-Heeft u geoefend met relevante casuïstiek.

Voor wie:

Deze masterclass is bestemd voor ervaren reizigersadviseurs: (huis)artsen, verpleegkundigen, praktijkondersteuners en doktersassistenten

Docent

Ad van Esch of Winston Willekes Macdonald, reizigersgeneeskundigen

Data en locaties

Utrecht: 20 april 2017 (Park Plaza Hotel). Aansluitend is de Pecha Kucha avond voor reizigersadviseurs in vergadercentrum Domstad te Utrecht; u dient zich hiervoor apart in te schrijven.
Eindhoven: 11 mei 2017 (van der Valk Hotel)
Oud Gastel: 21 juni 2017 (vergadercentrum de Luijenbergh)
Amsterdam: 2 november 2017 (NH Hotel)
Hengelo: 13 december 2017 (van der Valk Hotel)
In 2018: masterclass Travel Medicine Training ‘Niet toeristische reizen’,’To go or not to go’, ‘Reizen op hoogte’ en ‘Buitenlandse bacteriën’.

Tijd:

14.30 – 18.15 uur.

Accreditatie

Certificering voor 4 uur toegekend door LCR (artsen en verpleegkundigen), ABC1 (CvAH), LCR (verpleegkundigen), CADP (Kabiz) en V&V (scholing infectieziekten en preventieve zorg, kwaliteitsregister V&V, militaire zorg, praktijkverpleegkunde en reizigersadvisering).

Prijs:

€ 195,- (BTW vrij)
Deelnemers die zich voor beide masterclasses (middag met aansluitende avond) inschrijven, ontvangen gratis een maaltijd van soep en broodjes.

Inschrijfformulier